logo-awim-gold-transparent

ANUGERAH WANITA IKON NEGERI & MALAYSIA 2022 MEMARTABAT WANITA MALAYSIA UNTUK LEBIH BERKEYAKINAN, BANGKIT MENDEPANI CABARAN.

Salah satu masalah utama yang selalu menghalang wanita untuk lebih maju dalam kehidupan mereka adalah keyakinan diri mereka sendiri. Walaupun mereka mempunyai kemahiran atau kelebihan, namun kadangkala mereka takut untuk menyerlahkan diri mereka menyebabkan mereka tiada peluang untuk berjaya.

ANUGERAH WANITA IKON MALAYSIA adalah merupakan suatu pengiktirafan dan penghargaan untuk memantarbatkan kehidupan wanita baik dari segi kerjaya, keluarga, masyarakat dan negara pada amnya.

ANUGERAH WANITA IKON MALAYSIA telah diadakan sebanyak tiga (3) kali iaitu sejak tahun 2007, 2008 dan 2012. Anugerah ini pada asalnya telah dilaksanakan oleh Utusan Malaysia dibawah jenama Majalah WANITA dan telah disokong sepenuhnya oleh KEMENTERIAN PEMBANGUNAN WANITA, KELUARGA DAN MASYARAKAT (KPWKM). Setakat ini, seramai 5 pemenang Anugerah Wanita Ikon Malaysia telah dinobatkan bersama 19 finalis yang terdiri dari wanita-wanita yang disegani dan wanita cermerlang Negara.

Penganugerahan ini adalah juga bagi membantu pihak Kerajaan untuk memperkasakan wanita dengan membentuk wanita yang berkeyakinan tinggi sambil melahirkan masyarakat yang berdaya saing. Anugerah ini akan diadakah setiap dua (2) tahun sekali.

FINALIS ANUGERAH WANITA IKON MALAYSIA 2022

MIESYA YUNUS

JOHOR

DATIN RITA SOSILAWATI

SELANGOR

UNDI WANITA IKON PILIHAN ANDA

Klik salah satu gambar di bawah dan klik butang HANTAR UNDIAN

Anda telah membuat undian...

DENGAN KERJASAMA

Habib-Logo
logo-wardah