BIODATA KWIM INDUK

Puan Julindah Ahmad

Umur : 56 Tahun
Tempat Tinggal : Seremban, Negeri Sembilan.
Pekerjaan : Handbag Maker/Crafter
Jawatan sekarang : Pengerusi KWIM Negeri Sembilan

Julindah adalah seorang Handbag Maker/Crafter dan merupakan pemilik Just 80 Creations. Selain dari kerja-kerja membuat beg tangan, beliau juga mahir dalam bidang jahitan iaitu jahitan baju, langsir, cadar dan hasil kraf yang lain. Beg tangan beliau telah terjual di peringkat antarabangsa iaitu United Kingdom, France, United States, Australia, Indonesia dan juga Singapore. Selain dari itu beliau juga telah melatih wanita yang terdiri dari surirumah dalam kerjatangan dan membantu mereka sehingga mereka boleh memulakan perniagaan dan berdiri sendiri.

Beliau juga sangat aktif dalam pertubuhan bukan kerajaan dan pernah menjawat jawatan Setiusaha, Bendahari dan juga Ahli jawatan kuasa dalam beberapa persatuan. Juga sangat aktif dalam PIBG dari tahun 2005 hinggalah sekarang, sebagai YDP KV DUHMS, Rembau. Mula terlibat dengan KWIM sejak 2019 dan menubuhkan KWIM NS pada 2020.

Beliau merupakan bekas Ketua Pegawai Kewangan (CFO) di sebuah syarikat swasta di Seremban dan merupakan lulusan Sarjana Pentadbiran Perniagaan (MBA) dari UUM dan sedang melanjutkan pelajaran di peringkat PhD di UPTM.