BIODATA KWIM INDUK

Ybhg. Dato Normaziah Sheikh Mohamed

Umur : 53 Tahun
Tempat Tinggal : Shah Alam, Selangor
Pekerjaan : Ahli Perniagaan
Jawatan sekarang : Presiden KWIM Induk

Dato’ Normaziah Sheikh Mohamed, juga dikenali sebagai Dato’ Azie, bukanlah nama yang asing di Malaysia. Pada usia 53 tahun, Dato Azie terkenal dengan kepakaran perniagaannya dan kecekapan dalam menyelesaikan masalah. Dato Azie memulakan perjalanan perniagaannya pada usia yang masih muda, iaitu 25 tahun. Dengan pengalaman yang luas dalam perniagaan, beliau sekarang terlibat dalam dua (2) jenis industri yang berbeza; industri feminin dan industri maskulin.

Sebagai seorang strategis dan usahawan wanita yang berwawasan tinggi, Dato’ Azie adalah satu-satunya wanita di negara ini yang terlibat dalam perniagaan Sistem Piping (Paip dan Peralatan Paip) dalam industri Perkilangan dan Kejuruteraan. Perniagaannya menyediakan perkhidmatan untuk industri Air, Marin, dan Minyak & Gas, bidang yang merupakan perniagaan domain lelaki. Dengan pengalaman selama 23 tahun dalam perniagaan perpaipan ini , beliau menguasai industri ini seperti mengenal telapak tangannya. Beliau juga dikenali sebagai “Wanita Paip” kerana namanya melangkaui industri tersebut.

Di sisi yang lain, Dato Azie juga mempunyai pengalaman lebih dari 32 tahun dalam industri kecantikan. Bersama dengan dua pengasas lain, Dato’ Seri Khalid Mohd Jiwa dan Dato’ Siti Nurhaliza Taruddin, penyanyi nombor satu Malaysia, mereka membina jenama Simplysiti. Sebagai salah satu tulang belakang di sebalik kejayaan jenama Simplysiti, kepelbagaian kemahiran Dato’ Azie tidak dapat disangkal.